Tuesday, February 1, 2011

February calendar and roots vegetable dish







I drew plum blossoms and a bird, and then cut, tore and glued washi ( Japanese ) papers.
梅の花と鳥の絵を描いてから和紙を切ったりちぎったりして貼付けた。

For the sky, I colored with stamp ink on the sponge dauber. 
空は、ダウバーにスタンプインクをつけて色付けした。


☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★



carrot, fish cake, dried shiitake mushrooms, tofu, lotus root, burdock roots
人参、ちくわ、干し椎茸、豆腐、蓮根、ごぼう




I cooked them in fish and seaweed stock and flavored with soy sauce, sugar, mirin, sake, rice vinegar, and chili paste. This is one of our favorite winter dishes. 
だしで煮込んで、醤油、黒砂糖、みりん、酒、米酢、チリペーストで味付け。私らが好きな冬の献立のひとつ。





I had frozen crab, so I made crab and egg miso soup.
冷凍のカニがあったから、カニ玉子とじみそ汁を作った。

No comments: