Wednesday, June 8, 2011

Brown rice bread experiment


My first brown rice leaven
初玄米粉酵母


After overnight, it has risen a little bit.
夜置いたらちょこっと発酵してた。


punch down and add more brown rice flour and water
パンチしてもっと玄米粉と水を入れた。


after 1hour
1時間後


after 2 hours
2時間後


after 3 hours       It doubled the size just like wheat leaven.
3時間後   小麦粉の酵母みたいに2倍に膨らんだ。


This morning, I attempted to make bread using only brown rice flour and brown rice leaven. It turned out awful. It didn't rise at all, but tasted edible just like odango ( a kind of japanese rice cake). I will try to make same bread again by using different methods.

今朝玄米粉オンリーと玄米粉酵母のパン作りに挑戦した。結果はひどかった。膨らまなかった、でも味はお団子みたいで食べれた。また別の方法で同じパンを作ってみよう。

No comments: